Pubblicazioni:
“Studio preliminare delle caratteristiche chimico-fisiche e microbiologiche del Pecorino Incanestrato di Castel del Monte e influenza dell’alimentazione iodata degli ovini.”, M. Schirone, P. Di Gianvito, R. Tofalo, G. Martino, A. Corsetti, L. Grotta, S. Marchetti, G. Perpetuini, G. Suzzi, Industrie Alimentari, anno 54 – n. 557, maggio 2015, pagg. 17-28, ISSN 0019-901X, http://chiriottieditori.it/it/industrie-alimentari/1223
“A rapid HPLC-MS/MS assay for unambiguous detection of different milk species employed in cheese manufacturing”. N. Bernardi, G. Benetti, M. Naceur Haouet, M. Sergi, L. Grotta, S. Marchetti, F. Castellani, G. Martino, J. of Dairy Science, Vol. 98, Issue 12, December 2015, pagg. 8405-8413, ISSN 0022-0302, http://dx.doi.org/10.3168/jds.2015-9769
“Transcriptomic signature of high dietary organic selenium supplementation in sheep: A nutrigenomic insight using a custom microarray platform and gene set enrichment analysis.”, R. Elgendy, M. Giantin, F. Castellani, L. Grotta, F. Palazzo, M. Dacasto, G. Martino, J. Animal Science, Vol. 94, Issue 8, August 2016, pagg. 3169-3184, ISSN 1525-3163, doi:10.2527/jas.2016-0363 https://dl.sciencesocieties.org/publications/jas/abstracts/94/8/3169
Poster:
“A simple peptidomic method HPLC-MS-MS coupled for unambiguous detection of different milk species employed in cheese manufacturing”, N. Bernardi, G. Benetti, L. Grotta, M. Sergi, M. C. Simeoni, G. Martino, Atti X National Congress of Food Chemistry, ChimAli 2014, Florence, 06-10 July 2014, Social Sciences Pole University of Florence, PO 65, pag. 131
“Effect of dietary iodine-supplementation on the quality of Canestrato, a typical cheese of Abruzzo”, L. Grotta, F. Castellani, S. Marchetti, A. R. Lizzi, V. Carnicelli, A. Ponzi, A. Di Giulio, G. Martino, The 3rdInternational Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 01-04 October 2015, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, Abstract Book, ISBN: 978-605-4265-37-4, pag. 268, Poster TF3_P1058
“Transcriptomic effect of Selenium versus Zinc and Iodine supplementation in sheep”, F. Palazzo, R. Elgendy, F. Castellani, L. Grotta, S. Marchetti, M. Dacasto, G. Martino, Book of Abstracts of the 67th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, 29 Aug – 2 Sept 2016, Belfast, UK, pag. 669, Session 72, Poster 44
Eventi presentazione risultati:
01÷04 luglio 2015, EXPO 2015, c/o “Casa Abruzzo”, Via Fiori Chiari, Brera (MI)
- Locandina Workshop del 04/07/2015 ore 10, presentazione dei risultati di alcune ricerche svolte
24 luglio 2015, c/o Università di Teramo, Facoltà di Bioscienze, Mosciano S. Angelo (TE), Seminario di presentazione dei risultati dei Progetti IPROLAB, IPROV, MIBIACP